Sunday, September 21, 2008

Record Mania - A girl called M

Graag breng ik nog even een aardige CD onder de aandachtmet de titel A girl called M . Het betreft een serieus en persoonlijk project van het Eindhovense muzikale talent Michel Geelen , die hiermee naar eigen zeggen een plaat heeft afgeleverd die hij altijd al een keer had willen maken. Wie echter denkt dat Geelen hiermee serieuze ambities nastreeft, heeft het mis. Hij is namelijk niet het type muzikant dat met het imiteren van muziekstijlen en bands zichzelf wil verwezenlijken. En imiteren is precies wat hij hier doet. Maar wat Geelen doet, doet Geelen goed. Wie niet beter weet, zou zomaar kunnen geloven dat dit een niet eerder uitgebrachte plaat van The Cure is. Geelen klinkt verbluffend sterk als Robert Smith in de tachtiger jaren.
Je zou op grond hiervan de plaat aan de kant kunnen gooien, maar dat zou zonde zijn, want de nummers zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. Met name Don’t dress up tonight, dat ik nog van vroeger ken, vind ik bijzonder mooi. Het is zeker al 15 jaar oud, maar heeft niets van zijn kracht en droefenis verloren.
Verder kan ik kort zijn over A girl called M. Het is niets nieuws, maar soms hoeft dat ook niet. Gewoon luisteren en je op de duistere klanken mee laten voeren. Back to the 80’s.

Mijn waardering: ★★★

★ prut ★★ gaat wel ★★★ aardig ★★★★ wow ★★★★★ top


Andere bands van Michel Geelen:

Emotional Elvis
Candy in Helsinki
Red Zone Cuba