Thursday, March 26, 2009

Berlijnse Notities - Het Zwitserleven gevoel

Wie denkt dat Zwitserland niet meer te bieden heeft dan een goed pensioen, moet een keer naar een optreden van The Peacocks gaan. Deze uiterst sympathieke rockabilly punkrock band uit Zürich heeft haar sporen al lang verdiend, maar is zeker nog niet toe aan haar oude dag.
Gisteren waren de Peacocks - die in de rockabilly scenes op dees aard alom bekendheid genieten - in Kreuzberg‘s punktempel Wild at Heart om nog een keer hun laatste plaat Touch and Go onder de aandacht te brengen. Hun show verliep in hoog tempo a la The Ramones en ik meende dan ook af en toe tussen de nummers een zacht one-two-three-four te horen. De korte, strakke nummers met een aanstekelijk ritme werden professioneel, maar met veel plezier ten gehore gebracht en gingen er bij het enthousiaste publiek in als koek.
Dik anderhalf uur wist de driekoppige band de voetjes van de vloer te brengen en de toeschouwers te overtuigen van haar kunnen. Het was met name een genoegen om Simon in de weer te zien met zijn contrabas, die hij met veel bravoure wist te temmen. Badend in het zweet verliet het drietal tenslotte het podium. Moe maar voldaan. Zo zie je maar weer dat er soms ook nog wel eens wat spannends gebeurt daarboven op de alm.